چیلر

چیلر (Chiller) جزء مهم ترین و پرکاربردترین سیستم های برودتی محسوب میشود. این دستگاه همان طور که از نامش پیداست، وظیفه سرد کردن سیال (بطور معمول آب) را برعهده دارد و از آن در حوزه های مختلفی مانند تهویه مطبوع و صنعت استفاده میشود.

چیلر ها بطور کلی به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم میشوند که هر یک از آنها دارای ویژگی ها و تجهیزات خاص مربوط به خود میباشد. در این بین چیلر های تراکمی بدلیل ساختاری که دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و به دو صورت هوا خنک و آب خنک دسته بندی میشوند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.



ویدئو مقابل اطلاعات جامع و مفیدی را در مورد نحوه عملکرد چیلر های تراکمی ارائه میدهد:

چیلر های آب خنک

چیلر های آب خنک به چیلر هایی گفته میشود که خنک سازی مبرد در کندانسور با استفاده از جریان آب انجام میشود. به این صورت که آب در کولینگ تاور (برج خنک کننده) تا دمای مرطوب محیط خنک شده و سپس وارد کندانسور آبی چیلر میشود (کندانسور های آبی بطور معمول مبدل های پوسته لوله میباشند). با این کار گاز مبرد انرژی خود را از دست داده و بصورت مایع اشباع درمی آید.

همچنین چیلر های آب خنک از راندمان بالاتری نسبت به چیلر های هوا خنک برخوردار بوده اما نیازمند استفاده از برج خنک کننده و تجهیزات وابسته به آن نیز میباشد.

در ادامه شماتیک کلی زیر، سیکل برودتی در چیلر های آب خنک را نشان میدهد:

چیلر های هوا خنک

چیلر های هوا خنک به چیلر هایی گفته میشود که خنک سازی مبرد در کندانسور با استفاده از جریان هوا انجام میشود. به این صورت که هوا با استفاده از فن های قرار گرفته در بالای چیلر، به حرکت درآمده و از میان فین ها و لوله های کندانسور هوایی چیلر عبور میکند و باعث تبدیل مبرد از حالت گازی به حالت مایع میشود.

از مزایای این نوع از چیلر ها، عدم مصرف آب میباشد که برای مکان هایی که با مشکل کمبود آب رو به رو هستند، بسیار کاربردی میباشد.

 شماتیک کلی زیر، سیکل برودتی در چیلر های هوا خنک را نشان میدهد:

بوران صنعت دنا محاسبات، طراحی و ساخت انواع چیلر های صنعتی و تهویه مطبوع را در ظرفیت های برودتی مختلف (2 تن برودت به بالا) با بهره گیری از علم روز دنیا و تیم فنی مجرب انجام میدهد و آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز در شهر های مختلف کشور میباشد.

جهت کسب اطلاع از آخرین وضعیت قیمت ها، با ما تماس بگیرید.

09358907323 05136900400

کاربرد چیلر در صنعت

شاید کمتر کارخانه ای پیدا بشود که در آن چیلر وجود نداشته باشد! چیلر و بطور کلی صنعت سرمایش، جزء عناصر اصلی در هر واحد صنعتی میباشد که بدون آن تولید هر محصولی مشکل و یا غیر ممکن میباشد.

منظور از واژه چیلر صنعتی این است که این نوع از چیلر ها، جهت خنک سازی محصولات تولیدی در صنایع مختلف طراحی شده اند. این چیلر ها از ظرفیت های کم شروع شده و تا ظرفیت های خیلی بالا نیز ادامه می یابد.

از دیگر نکات مربوط به چیلر های صنعتی، تونایی ارائه برودت در شرایط کاری سخت میباشد زیرا این نوع از چیلر ها بر خلاف چیلر های خانگی، جهت خنک کاری محصولات با دما های مختلف بوده که بطور معمول در تمامی فصول سال از آنها استفاده میشود.


در ادامه به بعضی از صنایعی که چیلر در آنها کاربرد دارد، اشاره میکنیم:

صنایع پلاستیک

صنایع لبنی

صنایع نوشیدنی

صنایع فلزی

صنایع غذایی

نیروگاه های برق

صنایع پزشکی



کاربرد چیلر در تهویه مطبوع

چیلر های تهویه مطبوع، به چیلر هایی گفته میشود که با هدف سرمایش هوای محیط های مسکونی، اداری و یا تجاری ساخته شده اند. این نوع از چیلر ها بصورت مرکزی و یا جداگانه برای محیط های مختلف درنظر گرفته میشوند.

در این چیلر ها، آب سرد شده و در ادامه وارد دستگاه هایی مانند فن کویل و یا هواساز میشود که باعث کاهش دما و یا به بیانی مطبوع شدن هوای داخل ساختمان میشود.

همچنین سوالی که در ذهن ایجاد میشود، علت استفاده از چیلر و فن کویل نسبت به کولر های گازی چه میباشد که در ادامه تفاوت این دو سیستم را بررسی میکنیم:



در ساختمان از چیلر و فن کویل استفاده کنیم بهتر است و یا از کولر گازی؟

برای پاسخ به این سوال باید جوانب مختلف ساختمان و ویژگی های این دو سیستم را بررسی کنیم تا بتوانیم متناسب با شرایط بهترین انتخاب را داشته باشیم.

مصرف انرژی

هر دوی این سیستم ها از انرژی الکتریکی جهت ارائه سرما استفاده میکنند. اما نکته ای که باید درنظر گرفت متراژ ساختمان است. بطور کلی برای مکان هایی با مساحت کم (150 متر مربع به پایین) کولر گازی نسبت به چیلر، از لحاظ مصرف انرژی مقرون به صرفه تر میباشد اما برای مکان های با متراژ بالا، سیستم چیلر گزینه بسیار عالی میباشد؛ بخصوص اگر از چیلر های مرکزی استفاده کنیم که در این حالت به علت ضریب هم پوشانی، ظرفیت برودتی چیلر کمتر درنظر گرفته میشود.

از سویی دیگر اگر در ساختمان از چیلر و فن کویل استفاده بشود، میتوان از فن کویل ها برای گرمایش محیط نیز استفاده کرد؛ به این صورت که در فصول سرد سال آب گرم پکیج و یا دیگ آب گرم وارد فن کویل ها شده و باعث گرمایش محیط میشود. اما در کولر های گازی (اسپلیت) به علت کم بودن ظرفیت گرمایشی و بالا بودن هزینه های برق، نیاز است تا در ساختمان ها از سیستم های گرمایشی دیگر مانند رادیاتور و غیره استفاده کرد که البته هزینه های جانبی مربوط به خود را نیز دارند.

کیفیت سرمادهی

سیستم های چیلر (تراکمی) و اسپلیت هر دو بر اساس سیکل برودتی تراکمی کار میکنند اما کیفیت سرمادهی و یا به عبارتی دیگر ارائه هوای مطبوع در سیستم های چیلر بسیار بهتر و با کیفیت تر از کولر های گازی میباشد.

یکی از دلایلی که چیلر و فن کویل سرمای بهتری نسبت به کولر گازی ارائه میدهد، رطوبت هوا میباشد. در چیلر های تهویه مطبوع معمولأ دمای آب سردی که وارد فن کویل ها شده، 7 درجه سانتی گراد میباشد اما در کولر های گازی، مبرد وارد شده به کویل های یونیت داخلی دارای دمای صفر درجه میباشد. بر این اساس به علت پایین بودن دمای کویل در کولر گازی، رطوبت نسبی محیط گرفته شده و از طریق لوله درین بصورت آب خارج میشود. در حالی که در سیستم های چیلر و فن کویل به علت اینکه دمای آب سرد وارد شده به کویل حداقل 7 درجه سانتی گراد بوده، رطوبت نسبی محیط ثابت مانده و در نتیجه هوای مطبوع تری نیز در محیط مسکونی احساس میشود.

از طرفی دیگر اگر چیلر به هواساز متصل بشود، میتوان از قابلیت های تنظیم هوای تازه و تنطیم رطوبت نسبی هوا استفاده کرد که در این صورت کیفیت هوای داخل ساختمان بسیار عالی و مطبوع میشود.

error:

تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به بوران صنعت دنا می باشد

طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط توسعه گران آریاز AriazDevs - 2022 ©